in the kitchen/ Churros!


Altijd als ik op de kermis ben moet ik ze halen. Churros! Tijdens festivals en kermissen koop ik altijd een zakje, warme, gefrituurde en zoete churros. Churros zijn van oorsprong Spaans en super yummeh! Het zijn eigenlijk gewoon gefrituurde deegstaven met suiker en/of chocolade. Een ongezonde snack mag af en toe wel toch? Ik zocht het recept op, kocht de ingredienten en ging aan de slag met churros! Omdat het zo lekker is en super makkelijk te maken is deel ik vandaag met jullie het recept, kijken jullie mee?


needfull voor 20-30 churros.
-250 gram bloem
-250 ml water
-100 gram roomboter
-2 eieren
-1 liter zonnebloemolie om in te frituren
-50 gram kaneelsuiker ( of suiker met kaneel mengen)
-eventueel gesmolten chocolade
-een slagroomspuit of een spuitzak










What's next?
Dit recept is superleuk en lekker om te maken en kost niet veel tijd. Alleen het frituren duurt even maar het deeg is zo gemaakt! Als je alle ingredienten in huis hebt gehaald kan je beginnen. Smelt de boter met het water tot alles helemaal is gesmolten en haal het van het vuur voordat het gaat koken. Aan dit mengsel voeg je de bloem toe en mengt dit tot er een groot, stevig en dik deeg ontstaat. Voordat je de eieren gaat toevoegen laat je het deeg eerst afkoelen in wat plastic folie. Na een klein halfuurtje kan je verder en voeg je de 2 eieren aan het deeg toe. Goed en stevig door mengen tot er een plakkerig goedje ontstaat. Dit moet lekker plakkerig en kleverig zijn. Wanneer alles volledig is gemengd zet je een pannetje klaar met olie en laat dit goed heet worden.








Dan is het tijd om te frituren! Wanneer je olie goed heet is geworden kan je beginnen met het frituren van de churros. Zorg ervoor dat je alvast een bord met keukenpapier hebt klaar liggen. Ik heb de churros gespoten uit een slagroom spuit met een mondje die voor de leuke vorm zorgt, je kan ook kiezen voor een spuit zak. Stop een deel van het deeg in je zak of spuit en druk de churros uit de zak, ik heb ze met een mesje afgesneden en zo in de pan laten gaan om ze te frituren, frituur ze 2 tot 3 minuutjes goud/geelbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Zo frituur je de churros een voor een tot je deeg op is! Easy peasy! En superlekker.






Na het frituren laat je de churros even goed uitlekken, veeeel vet en olie! Als ze goed zijn uitgelekt en afgekoeld zijn kan je de suiker, chocolade, kaneelsuiker enz erover heen strooien. Mocht je geen kaneel suiker hebben dan kan je prima kristal suiker met wat kaneel mengen en dit over de churros strooien. Basterd suiker is ook erg lekker voor de churros, en wat helemaal een dikke aanrader is..... gesmolten chocolade! Je kan witte, pure of melk chocolade smelten en hier je churros in dippen, goddelijk! *als je goed kijkt zie je een hartje op mijn bord* een hartjes churros! Churros zien er leuk uit op een grote schaal of een bord en de suiker of chocolade maakt het leuker en lekkerder, nomnomnom!

Ik ben ruim een uur bezig geweest met het deeg en het frituren maar wat is dit leuk om te doen! Na een uur ruikt je keuken heerlijk naar churros, heb je een bord vol en kan je maar genieten met vriendinnen van deze kermis snack! Een min puntje, je moet ze wel allemaal op eten wanneer je ze hebt gefrituurd, de volgende dag zijn ze namelijk niet meer lekker, knapperig en zijn ze sladderig en slap geworden. Misschien kan je ze een dagje goed houden in de koelkast maar het beste is om ze gelijk op te eten, en dat gaat wel lukken hoor met deze lekkernij! Ik vind ze heerlijk, ze doen me meteen denken aan een kermis en ja, je moet ze zelf maar eens maken, lekker, makkelijk en een leuke snack voor een girls night out! Wat vind jij van churros? Ken jij deze kermis snack? Ga jij ze maken?
xoxo





18 reacties:

  1. Oooh dit is zo lekker he! Ga ik zeker een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ooooh dit is zo lekker <3 dit at ik altijd in Spanje! Ik wist niet dat je dit zo makkelijk kan maken. Leuk recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ze met kerst ook gemaakt en had er toen nog wat kaneel doorheen gedaan, vind ze erg lekker én leuk om te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, churros!
    Ziet er heel erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. *Duikt direct de keuken in*! Haha grapje, want als je misselijk bent kan je dit beter niet eten lijkt me. Ik wilde dit altijd nog een keer maken, want wat lijkt het me ontzettend lekker! Leuk dat je het recept eventjes met ons deelt :)!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt dit recept sws gewoon van foodgloss gejat, die heeft het ook weer ergens van.. I know, maar tis wel eerlijker voor haar als je dat er even bij zet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oeh yummeh! Dit is zo lekker. Thanks voor het recept. Ik neem ook altijd een zakje op de kermis/kerstmarkt/festival haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er érg lekker uit, ik zou niet weten waar dit naar smaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er héél lekker uit! :)

    www.palmtreesandheels.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh dit is zo lekker!! Ik sla het even op hoor, zodat ik het ook kan maken haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hmm, ziet er lekker uit! Ik heb het zelf nog nooit gegeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oeh, ze zien er heerlijk uit! Ik heb het zelf nog nooit gegeten maar nu wil ik ze zeker eens maken. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb het eigenlijk nog nooit gegeten.. Ik ben wel echt heel benieuwd naar de smaak!

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor de reactie♥